7 Haziran 2012 Perşembe

KUNDURA İŞÇİLERİ DİRENİŞLERDEN ÖĞRENEREK YÜRÜYOR





DÜN ÇORLU  YEŞİL









ADANA BÜYÜKSAAT SAYA İŞÇİLERİ


  BU GÜN TOGO’DA! YARIN HER YERDE!


3 Haziran 2010 da YEŞİL Kundurada sendikalı olma mücadelesi veren 3 kadın işçi 27 Mayıs günü işten çıkarıldı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Yeşil Kundura’da işten çıkarılan işçiler

31 Mayıs'ta direnişe geçti. Fabrikanın önünde direnişlerini sürdüren 3 kadın işçi ve işçilerle birlikte fabrika önünde bulunan Deri-İş yöneticileri, bugün (3 Haziran) jandarma tarafından patronun şikayeti üzerine gözaltına alındı

Yeşil Kundura’da çalışan işçiler Türk-İş/Deri-İş’e üye olduktan sonra patron ve şirket yetkilileri tarafından sendikalarından istifaya zorlandı. Yeşil Kundura patronu sendikalaşmayı engellemek için 27 Mayıs günü Deri-İş üyesi 3 kadın işçi                    (Dilek Kurtuluş, Kezban Elmas ve Dilek Şenkul), “İşyeri daralması” sebebiyle işten çıkardı. İşten çıkarılan işçiler 2 Haziran günü, fabrika önünde direnişe geçti. Deri-İş Çorlu Şubesi, 2 Haziran günü fabrika önünde bir basın açıklaması yaparak işçiler işe iade edilene kadar direnişin süreceğini duyurdu.
3 Haziran günü jandarma, patronun şikâyeti üzerine fabrika önünde direnişlerini sürdüren 3 kadın işçinin yanı sıra Deri-İş Çorlu Şube Başkanı Ali Bayram ve Deri-İş Örgütlenme Uzmanı Nuran Gülenç’i gözaltına aldı. Patronun, işçileri, üretimi engelledikleri iddiasıyla şikâyet ettiği öğrenildi.

Yeşil Kundura,

Cat, Harley Davidson, Hush Puppies, Crocs, Merrell, Wolverine, Land Rover, Adidas, Nike, Puma ve Converse gibi dünyaca ünlü markaların da satışını yapıyor.

Çorlu’daki fabrikada 400 işçi çalışıyor. İşçiler aylık 550 ile 600 lira arasında ücret alana işçilerin, 1 buçuk yıldır ikramiye hakları patron tarafından verilmiyor. İşçiler günde 12–14 saat çalıştırılıyor.

Hiç yorum yok: